Så hittar du en bra inredare

Det är inte alla som har orken eller tiden att göra om hemma i villan eller bostaden på egen hand. I så fall kan du ta hjälp av en certifierad inredare som hjälper dig göra det mesta av ditt hem. Fördelen är så klart att de har ett tränat öga och kan få ut maximalt av alla utrymmen. De är också duktiga på att hitta möbler och detaljer som passar ihop. Oftast får du säga vilken stil du gillar och vad du har för önskemål och sedan arbetar ni fram en plan baserat på detta. Men hur gör man egentligen för att hitta rätt inredare?

Välj en inredare som du trivs med

Ett hem är väldigt personligt och det gäller att hitta en inredare som det känns bra med. Det är viktigt att denna person förstår vad du är ute efter och vad som krävs för att du ska trivas hemma. Därför kan det vara bra att hålla ett första möte i ditt hem och gå igenom allt tillsammans. Om det då känns bra kan man boka in en makeover. Normalt så kan du söka på ”inredare + din stad” och få upp flera alternativ. Annars brukar mäklare ha kontakt med bra inredare som kanske kan hjälpa dig. Ett tredje alternativ är att titta på sociala medier och försöka komma i kontakt med någon där. Det positiva med sociala medier är att många lägger upp bilder på sina tidigare jobb och du kan se om det är en stil som passar dig.

Väl värt pengarna

Att anlita en inredare kostar förstås en slant men för många är det väl värt det. Alla kanske inte känner sig så bekväma med inredning och vill hellre ha hjälp med någon av lång erfarenhet. De kan också hjälpa dig att se möjligheter som du förmodligen inte har tänkt på själv. Om det dessutom är ett hem som du planerar att bo i under en lång tid kommer du tjäna på att ha ett vackert och trivsamt inrett hem.